Frits Hommersom met groene bril

Bootdrama Maarssen nog niet teneinde voor de schipper.

In Waterkampioen nummer 10/2015 (www.Hommersom Advocatuur.nl/nieuws) kwam de strafrechtelijke aansprakelijkheid van een schipper aan de orde. De casus die werd behandeld, betrof de schipper in 2014 het roer van zijn schip had overgegeven aan een vriend, die vervolgens om het leven kwam nadat hij zijn hoofd stootte tegen een brug in Maarssen. De schipper werd strafrechtelijk vervolgd en veroordeeld maar kreeg geen straf omdat de rechtbank vond dat hij door het drama genoeg gestraft was.

Het Openbaar Ministerie is in hoger beroep gegaan en in hoger beroep is (opnieuw) 200 uur werkstraf geëist: “Het is volstrekt duidelijk dat deze verdachte niet heeft gewild dat het zo tragisch zou eindigen, maar het ongeluk had voorkomen kunnen worden als de schipper zijn verantwoordelijkheid had genomen en zich aan de regels had gehouden” zo lichtte de advocaat-generaal toe op de zitting. Zowel de verdachte als het slachtoffer hadden te veel alcohol gedronken en voeren veel te hard, waarbij het slachtoffer geen vaarbewijs had en ook geen instructies had gekregen. Het gerechtshof zal op korte termijn uitspraak doen.

 

Delen

Frits Hommersom met groene bril

“Je hebt recht op een advocaat die zegt waar het op staat!“

Om de gebruiksvriendelijkheid van de website te optimaliseren wordt gebruik gemaakt van cookies. Wanneer u deze website bezoekt, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring.