Over Frits Hommersom, expert in pleziervaart.

Leestijd: 2 min

Frits Hommersom op kantoor

Stel: je dure gebouwde jacht wijkt af van het prototype of de werf gaat failliet. Het schip dat je kocht heeft verborgen gebreken. De refit werd drie keer zo duur als afgesproken. Tijd voor een watersportadvocaat. Een gesprek met Frits Hommersom. Kleurrijk advocaat, columnist en enthousiast watersporter. 

Als gespecialiseerd watersportadvocaat staat hij al sinds 2000 succesvol Nederlandse en buitenlandse particulieren bij in geschillen bij pleziervaartuigen. Bij de koop of bouw van een schip in Nederland is doorgaans Nederlands recht van toepassing en de Nederlandse rechter bevoegd. Een juridische specialist in Nederland in deze materie, zoals Hommersom, is daarbij dan essentieel.

Zijn praktijk bestaat uit het verlenen van juridische bijstand bij de geschillen die voortvloeien uit de aan- of verkoop van pleziervaartuigen (zowel nieuw als gebruikt), alsmede allerhande nautische kwesties zoals advies bij verzekeringsclaims en het opstellen van bouw-/koopovereenkomsten, maar ook geschillen die met een werf kunnen ontstaan over bijvoorbeeld de refit, de reparatie of de (winter)stalling. Hommersom behartigt vooral de belangen van de consument.

Waar de gemiddelde consument bij allerlei transacties (auto’s, witgoed, dienstverlening) kan terugvallen op consumentenbelangenorganisaties, ontbreekt een dergelijke belangenbehartiger voor de watersporter in de pleziervaartuigenwereld.

In de watersportbranche komt de (aspirant)watersporter er qua voorlichting en consumentenbelangenbehartiging bekaaid af. Het is duidelijk dat er een grote behoefte bestaat aan goede voorlichting om te voorkomen dat pleziervaart onpleziervaart wordt.

Hij voorziet in die behoefte door in vele watersport gerelateerde media publicaties te verzorgen, die erop gericht zijn om de watersporter zo goed mogelijk bewust te maken van de mogelijke risico’s.

Frits is met ruim 20 jaar ervaring in de pleziervaart zeer goed ingevoerd in het reilen en zeilen van deze bijzondere wereld en deze ervaring betaalt zich uit (bijvoorbeeld met het uitgebreide netwerk van experts), zodat snel en ter zake kundig voor ieder technisch probleem de juiste expert kan worden aangezocht. Specifieke kennis op bijvoorbeeld het gebied van polyester/osmose, voortstuwingsinstallaties of vaarkwaliteiten van (zeil)schepen, CE of restauratie van varende monumenten is essentieel bij de advisering van de klant over zijn juridische positie.

“Je hebt recht op een advocaat die zegt waar het op staat!“

Frits Hommersom

Frits Hommersom is advocaat sedert 1992 en ontwikkelde via diverse kantoren de focus op de vakgebieden arbeidsrecht en de ondernemerspraktijk. Vanaf 2000 breidde hij zijn deskundigheid uit met de pleziervaartuigenpraktijk. In 2004 richtte hij Hommersom Advocatuur op en specialiseerde zich als een van de weinigen in Nederland in geschillen rond de aan – en verkoop van pleziervaartuigen en aanverwante nautische aangelegenheden. Hommersom heeft een helder devies: “Je hebt recht op een advocaat die zegt waar het op staat! “

Het kantoor heeft als speerpunten bovengenoemde rechtsgebieden. In de loop der jaren is bovendien een breed netwerk opgebouwd waarmee regelmatig kennis en ervaring wordt gedeeld en klanten zo nodig kunnen worden verwezen naar deskundige experts op vakgebieden waar Hommersom Advocatuur zich niet op richt.
Frits Hommersom organiseert symposia, verzorgt regelmatig lezingen en is gastdocent op het IVA, nautische leergang.

Delen

Frits Hommersom met groene bril

"Stevig op koers naar het recht dat u toekomt!"

Om de gebruiksvriendelijkheid van de website te optimaliseren wordt gebruik gemaakt van cookies. Wanneer u deze website bezoekt, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring.